DALI-protocol


DALI e-learning

Het DALI-protocol heeft een herstructurering ondergaan de laatste jaren. Er zijn veel nieuwe functionaliteiten en commando’s uit gekomen. Een belangrijke wijziging is dat de certificering van DALI componenten niet meer door fabrikanten zelf gedaan wordt maar door de onafhankelijke Digital Illumination Interface Alliance (DiiA). Dit zorgt voor producten met een betere kwaliteit en compatibiliteit.
Deze e-learning zal meer inzicht geven over het DALI-protocol en de veranderingen die zijn doorgevoerd in DALI-II t.o.v. DALI I. Via onderstaande button krijgt u toegang tot de e-learning van DALI.  

Op welke punten onderscheidt het DALI-protocol zich van de eerste versie? 

DALI is een bidirectioneel communicatieprotocol waarmee een gebruiker alle aspecten van een verlichtingsinstallatie kan regelen. Regelsystemen voor verlichting dienen om verlichtingsarmaturen te dimmen of om te schakelen, verlichtingsscènes tot stand te brengen of om de verlichting in de tijd te programmeren.

Onlangs werd DALI-2 ingevoerd, een verdere evolutie van de bestaande technologie. Op welke punten onderscheidt het DALI-protocol zich van de eerste versie?